Hoppa till sidans innehåll

Grönt Kort-kurs

19 DEC 2011 12:30
Rosendahls Ryttarförening inbjuder till Grönt Kort kurs under två söndagar i januari. Passa på att ta kortet innan tävlingssäsongen 2012 drar igång.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2012 14:04

Kursen hålls två hela söndagar, 15 och 29 januari på vår anläggning i Tysslinge utanför Örebro. Vi startar klockan 10 och bryter för lunch klockan 13. Kursen beräknas hålla på fram till ca klockan 15.30. Har du någon matallergi, vänligen kontakta oss snarast.

Ansvariga utbildare är My Blomqvist-Örtgård och Anna Jansson Rashid. Skriftlig anmälan sker snarast via mail This is a mailto link, ange deltagarens namn och personnummer samt klubb. 

Kursen som består av både teori och praktik finns med två olika kostnadsalternativ:
 
Alternativ 1 - 450kr
Mat, dryck och studiematerial för en deltagare.
Distriktets avgift på 100 kr för utfärdande av Grönt Kort tillkommer.
 
Alternativ 2 - 600kr
Mat och dryck för två personer (vuxen+barn) och studiematerial för en person.
Distriktets avgift på 100 kr för utfärdande av ett Grönt Kort tillkommer.
 
Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Nytt från och med 2011 är att alla upp t o m 18 år ska delta i en obligatorisk kurs. Barn som är 12 år och yngre ska delta tillsammans med en förälder/målsman eller annan myndig person som tar GK, och sedan följer med vid tävlingar. Målsman/annan vuxen ansvarar för barnet och dess handlingar under tävling. Barn som fyller 14 år 2012 måste ha ett eget Grönt Kort. Kursen är även till för dig som vill uppdatera dina häst- och tävlingskunskaper gällande TR, säkerhetstänkande, dopning och de olika tävlingsgrenarna eller bara befinner dig bland hästar och ponnier på tävlingsplatser som medföljande chaufför eller liknande.
 
Från 1 januari 2011 är det nytt material och nytt upplägg för kursen. De som går den nya kursen kommer att registrera sig i TDB (Tävlingsdatabasen) och utbildaren rapporterar efter genomförd kurs till distriktet vilka personer som klarat det Gröna kortet. Efter registreringen fakturerar distriktet föreningen en avgift för utfärdande av Grönt Kort.

Skribent: Annelie Ljung

GRÄSROTEN Svenska Spels kunder är med och delar ut 50 miljoner kr per år till landets idrottsklubbar, vi är en av dem!

 

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

 

SAMARBETSPARTNERS

SPONSORHUSET har samlat över 200 kända nätbutiker på en hemsida och det kostar inget extra för dig att handla via dem. Varje köp ger pengar tillbaka till både dig och föreningen!

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

SISU hjälper föreningen med material och ibland kursledare vid teoretiska lektioner och kurser i föreningslära mm.

 

IdrottOnline

IDROTTONLINE är svensk idrotts gemensamma verksamhetsstöd. Ladda hem appen för en gemensam mötesplats och verktyg för att kommunicera, rapportera och administrera din idrott

 

ANTAL BESÖKARE

Postadress:
Rosendahls RF - Ridsport
Therése Ljung, Tunnbindargränd 2
70223 Örebro

Besöksadress:
Rosendahls ridskola, Tysslinge 440
71995 Vintrosa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info